Aquest estiu mascareta obligatòria a les platges i piscines públiques

Avui dimarts s’ha publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat, l’obligatorietat de dur mascaretes a tots els espais a l’aire lliure o en interiors, encara que es respecti la distància de seguretat, incloses les platges i les piscines públiques.

Aquest estiu totes les persones majors de sis anys haurem de dur mascareta a la platja i piscines públiques tant a l’aire lliure com en interiors. L’anterior legislació espanyola marcava l’obligatorietat en interiors i en exteriors sempre que no es pogués mantenir la distància de seguretat (un metre i mig), encara que moltes autonomies van fixar algunes excepcions com en el cas de Catalunya, en les platges i piscines.

Ara serà obligatòria també en aquests espais, el que no sabem és com es pot fer compatible prendre el sol amb dur la mascareta posada, esperem que no es faci també obligatòria dins de l’aigua. Les autonomies ja no poden establir excepcions i s’haurà d’acatar la norma publicada avui en el BOE.

Exactament el BOE diu:

“Les persones de sis anys en endavant queden obligades a l’ús de mascaretes en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic”.

El govern central justifica aquesta mesura en la situació actual de la pandèmia, tot apunta que estem a les portes de la quarta onada, però segons l’epidemiòleg Fernando Simón, si anem amb cura en lloc d’una onada, aconseguirem tenir una “olita, o una ondita“.

Mentre països de fora de la Unió Europea com el Regne Unit, Israel o els Estats Units estan posant tots els seus esforços a vacunar a la major part de la població, aquí ens diuen que si ens portem bé, en lloc d’onada tindrem “olita, o una ondita“. Esperem que totes aquestes mascaretes no acabin al fons marí.

Fa uns dies el jugador del Real Madrid, Marcelo, va ser sancionat per vulnerar el tancament perimetral arran d’unes fotos que es va fer a la platja de la Malvarosa de València amb la seva família i que va publicar a les xarxes socials. Amb aquest nou decret a més l’hagueren sancionat per no dur mascareta.

També us pot interessar:

El Mediterrani ple de mascaretes i guants, nou perill per l’ecosistema marí.

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: