La història centenària del Tren dels Llacs.

Des de fa 100 anys el Tren dels Llacs cada primavera i estiu, recorre el paisatge entre les muntanyes del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà amb unes vistes espectaculars. El 3 de febrer de 1924 es va inaugurar el primer tram entre Lleida i Balaguer, malauradament a causa de la Guerra Civil Espanyola es van paralitzar les obres.

Un recorregut de 89 km en el que travessarem 40 túnels i 75 ponts de la Serra del Montsec i que durant els mesos d’estiu podrem fer-ho amb el tren panoràmic. En el primer viatge de la temporada passada, limitada per la pandèmia, 80 persones de les 280 de capacitat total del Tren dels Llacs van poder gaudir d’aquest viatge.

En plena postguerra va ser Renfe qui es va fer càrrec d’acabar les obres de la via, l’any 1949 arribava a Cellers, l’any 1950 a Tremp i l’últim tram fins a la Pobla de Segur es va inaugurar l’any 1951. L’any 2004 la gestió del servei del Tren dels Llacs va passar a mans de la Generalitat, qui va restaurar el traçat de la via i finalment l’estiu del 2007 es va tornar a obrir amb una finalitat turística.

En el recorregut podrem contemplar les aigües dels llacs de Sant Llorenç de Montgai, Camarasa, Terradets i Sant Antoni, com s’obren pas entre les altes muntanyes de la serralada del Montsec el Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana amb els seus espectaculars congostos com el de Mont-rebei i el de Terradets.

Des de principis d’abril a finals d’octubre podem gaudir d’aquest recorregut. Podeu fer la reserva aquí 👉 El Tren dels Llacs. De moment us deixem amb un petit tast virtual 👇​

 

També us pot interessar:

El Tren Groc de la Cerdanya – Un passeig per la Catalunya Nord

Tags: El Tren dels llacs

Notícies semblants: