Peramola busca una família amb infants en edat escolar que es vulgui instal·lar al poble

El petit poble de Peramola a l’Alt Urgell que no arriba als 400 habitants, necessita una família amb infants en edat escolar que es vulgui instal·lar-hi, per tal d’evitar el tancament de l’escola que actualment tan sols té 15 alumnes.

La notícia l’ha fet pública la plataforma Repoblem.cat a través del seu perfil de Twitter, plataforma que va néixer per fomentar el repoblament dels micropobles que fa dècades veuen com els seus joves marxen a les ciutats i cada dia van perdent població.

Amb la pandèmia i el confinament, les coses han canviat una mica, sembla que amb el teletreball la gent ha canviat la seva forma de vida i una part de la població que està apostant per abandonar les grans ciutats i tornar a viure en un entorn rural. Molts municipis petits han vist com aquest any han augmentat els empadronaments amb la gent que ha decidit traslladar-se a les segones residències.

Segons explica Ton Lloret, l’impulsor de la plataforma Repoblem.cat, el tema de la repoblació dels pobles petits és el peix que es mossega la cua, “Quan la gent marxa, no es poden mantenir alguns serveis com l’escola o les botigues i per tant, com ja no disposen d’aquests serveis, la gent no està disposada a anar-hi a viure. Ara, aprofitant la pandèmia és el moment de trencar aquest cercle”.

Repoblem, intenta posar en contacte als ajuntaments, veïns, mentors i empreses amb les persones disposades a anar-hi a viure en un d’aquests petits pobles. Ajuntaments, veïns o mentors que vulguin cedir un habitatge i empreses que ofereixin llocs de treball per a les noves famílies.

L’ajuntament de Peramola ofereix un pis de lloguer a una família amb infants en edat escolar, un pis de quatre habitacions, dos banys, menjador i cuina.

Tags: Peramola, repoblem

Notícies semblants: