Retiren diferents productes càrnics de l’Alta Garrotxa per presència de Listèria

Segons informa l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) han retirat del mercat diversos productes càrnics de l’empresa Embotits d’Oix de l’Alta Garrotxa, per haver-se detectat la presència de Listeria monocytogenes i manca de garanties sanitàries en diferents productes tractats amb calor.

Els productes retirats són: la botifarra d’ou, el bull blanc, la botifarra negra, la botifarra de fetge i la botifarra d’all i julivert de la marca comercial d’Oix.

Encara que l’ASPCAT ha comunicat el fet a l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), de moment aquests productes s’han distribuït només per Catalunya i s’estan fent les actuacions necessàries per tal de retirar-los de tots els establiments comercials de Catalunya. De moment s’ha paralitzat l’elaboració d’aquests productes en l’establiment elaborador d’Embotits d’Oix, a requeriment de l’Agència i fins que finalitzi la investigació.

De moment no s’ha detectat cap persona afectada, però es demana a la gent que tingui algun producte d’aquests a casa, no els consumeixin i els retornin a la botiga on els van comprar. En cas que algú els hagués consumit, estat alerta als símptomes de la listèria que normalment són vòmits, diarrea i febre per acudir a un centre de salut.

Els lots afectats són: 2106, 2107, 2108, 2109, 2110, 2111, 2112, 2113 i 2114 de la marca d’identificació: ES 10.04277/GE (CE)

Tags: embotits, Listèria

Notícies semblants: