Barcelona estudia establir franges horàries per passejar els gossos en determinats espais

Segons ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, el consistori de Barcelona està estudiant la possibilitat d’establir franges horàries per passejar els gossos en determinats espais de la ciutat.

El regidor va afirmar al programa Bàsics de Betevé que actualment ja hi ha prou zones d’esbarjo per a gossos i ja és hora d’aixecar la moratòria, considerant que els gossos poden gaudir de la majoria dels espais verds de la ciutat, és el moment de posar límits per tal de protegir la natura.

Molts dels parcs i jardins de la ciutat ja no accepten l’entrada de gossos ni lligats ni lliures, com el Turó Parc, però ara s’està estudiant la possibilitat de restringir el passeig de les mascotes en determinats horaris a la resta de parcs i jardins i fins i tot prohibir l’entrada en altres espais públics de la ciutat.

Laia Bonet, tercera tinent de l’alcaldia de Barcelona, responsable de polítiques de benestar animal, ha anunciat que aviat es presentarà un pla estratègic per a gossos on es determinaran els espais on serà possible, en horaris determinats, passejar-los. Actualment a causa de la pandèmia aquests espais estan utilitzats per terrasses de bars i restaurants o per usos escolars. Un cop tornem a la normalitat, es podrà desenvolupar aquest pla.

Els primers mesos de la pandèmia moltes famílies es barallaven per qui podia treure el gos a passejar, ja que era una excusa per saltar-se el confinament domiciliari, amb aquestes restriccions segur que ara no hi haurà tanta gent voluntària a sortir per la ciutat de Barcelona amb la seva mascota i s’hauran de limitar ha sortit perquè faci les seves necessitats i tornar a casa.

Notícies relacionades:

L’Ajuntament d’Esparreguera reparteix ampolles plegables per netejar els orins dels gossos.

Girona prohibirà passejar els gossos pels jardins de la ciutat i multarà per no tirar aigua als orins.

Tags: Barcelona, Gossos

Notícies semblants: