Els robots arriben a les signatures de llibres per aquest Sant Jordi.

En aquest any de pandèmia la tecnologia s’ha imposat més que mai en tots els camps i ara arriba a la signatura de llibres. Dues empreses catalanes i una xinesa s’han aliat per crear un braç robòtic capaç de signar llibres telemàticament. L’autor pot estar tranquil·lament a casa seva i el braç robòtic estamparà la dedicatòria i signatura en la llibreria.

Una distribuïdora d’impressores en 3D, SolidPerfil3D, amb seu a Òdena a la comarca de l’Anoia, un fabricant de robots, DexArm, de Shenzhen al sud-est de la Xina i la Cooperativa Abacus de Barcelona han fet realitat aquesta iniciativa.

Autors internacionals com Isabel AllendeAlex MichaelidesJonas Jonasson, Yuval Noah Harari, entre altres, signaran els llibres des de casa i la seva signatura es farà realitat a la botiga d’Abacus del carrer Enric Granados de Barcelona. Els autors signaran a distància en una tauleta i el robot farà la resta a la llibreria. El grup editorial Penguin Random House, ha estat l’encarregat de seleccionar els llibres i contactar amb els autors que volguessin participar d’aquesta innovadora forma de signar llibres.

Aquesta Diada de Sant Jordi serà diferent de la que estem acostumats, la plena normalitat encara no ha arribat, però la pandèmia també ens ha dut noves experiències i aquesta és una d’elles. Si demà voleu tenir un llibre signat amb aquesta nova tecnologia, tan sols us heu de passar per l’Espai Abacus del carrer d’Enric Granados, 112 de Barcelona.

Així funciona la signatura de llibres amb el braç robòtic.

Tags: Llibres, Sant Jordi

Notícies semblants: