Govern i Ajuntament volen tancar la comissaria de Via Laietana i el ministre Grande-Marlaska es resisteix

El Govern de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona ja fa temps que volen tancar la prefectura de la policia nacional de la Via Laietana i traslladar les seves dependències a un altre indret. Diferents entitats socials com Òmnium Cultural també demanen la reconversió d’aquest edifici en un lloc per crear un espai de memòria històrica.

Durant els quaranta anys de la dictadura franquista, la Comissaria de Via Laietana va ser un centre de repressió i tortures, allà era la seu de la Brigada Polític-Social de Barcelona on detenien i torturaven a comunistes, catalanistes i obrers. Molts apallisaments i morts es guarden en aquelles parets del centre de Barcelona.

El ministre d’Interior del govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska es resisteix al trasllat de la prefectura de policia nacional. Segons ell no veu motius operatius pel trasllat i argumenta que no vol privar als catalans de la possibilitat que les forces de seguretat de l’estat operin en les infraestructures adequades i remarca el caràcter constitucional d’aquest cos policial des de fa quaranta anys. El 2017 el Congrés dels Diputats va aprovar una proposició no de llei d’ERC amb aquest objectiu, amb els vots a favor del PSOE i Podem, però ara el ministre no ho veu clar.

Creieu que s’hauria de recuperar aquest edifici per les institucions catalanes i traslladar la Comissaria a un altre espai?

 

Tags: Comissaria, Via Laietana

Notícies semblants: