Sorprenents imatges de les balenes i dofins que visiten la costa del Garraf

A causa de la pandèmia de la Covid-19 que estem patint des de fa un any, el tràfic marí a disminuït considerablement i les balenes i dofins s’atreveixen a acostar-se més a la costa. El cap de setmana passat es van poder veure fins a tretze balenes i diversos grups de dofins davant les platges de Sitges i Castelldefels.

L’Associació Cetàcea creada amb l’objectiu de protegir i conservar els hàbitats marins i les espècies que hi viuen, va poder gravar els primers rorquals de l’any que visiten la nostra costa. Sembla que a aquesta espècie marina els agrada la costa catalana, des del mes de febrer fins al juny és molt comú veure aquests grans cetacis d’entre 15 i 19 metres de llargada i de 90 tones de pes.

Les balenes i dofins venen a la recerca d’un aliment que els agrada molt i que des de fa uns anys habita en les aigües de la costa catalana, això fa que aquests cetacis no només estiguin de pas, sinó que es quedin més temps gràcies al Krill (Meganyctiphanes norvegica), un petit crustaci semblant a una gamba. És relativament fàcil albirar-los entre Vilanova i la Geltrú, passant per Sitges i Castelldefels fins a arribar a Palamós.

Notícia relacionada:

Albirament d’una família de balenes davant la costa barcelonina que obliga a suspendre el trànsit marítim (22.08.2020)

 

Tags: Balenes, Dofins

Notícies semblants: