El separatisme català, portada d’avui de “The New York Times” amb Jordi Cuixart com a protagonista

Avui el prestigiós diari nord-americà “The New York Times” surt amb Jordi Cuixart i el separatisme català en portada, amb un reportatge sota el títol: “Els separatistes, un maldecap per Espanya, fins i tot des de la presó”. L’article comença dient que el líder separatista català, Jordi Cuixart, està complint condemna de nou anys de presó per donar suport a un intent fallit d’independència d’una regió espanyola.

Defineix Òmnium Cultural com una organització coneguda tant pels seus premis literaris com pels seus somnis d’una república independent en Catalunya. Nicholas Casey, l’autor del reportatge continua dient:

“Han passat més de tres anys des que el moviment independentista català quasi destrossa Espanya, i els polítics de Madrid aparentment han guanyat.”

“Però els líders espanyols, ara dedicats a la lluita contra la pandèmia del Coronavirus, encara tenen un problema polític. Per a molts, el senyor Cuixart i altres vuit persones empresonades per sedició són ara màrtirs”. “Segons alguns grups de drets humans, estan detinguts per res més que expressar les seves idees polítiques”.

Casey continua dient que tant pel govern espanyol com per a Europa en conjunt, el problema català s’ha convertit en un conflicte diplomàtic. També fa referència al fet que els Estats Units en un informe sobre els drets humans a Espanya, va qualificar l’empresonament com “una forma d’intimidació política”.

Per acabar l’article fa referència al que va dir Esteban Beltrán, director d’Amnistia Internacional a Espanya amb relació a l’empresonament de Jordi Cuixart: “Està a la presó simplement per exercir el seu dret a expressar-se”.

Tags: Jordi Cuixart, The New York Times

Notícies semblants: