Obre a Barcelona el primer centre per tractar l’Alzheimer amb un procediment pioner creat per Grifols

La Fundació Mèdica Ace Alzheimer Center Barcelona especialitzada en el diagnòstic i tractament d’aquesta malaltia degenerativa i Laboratoris Grifols s’han aliat per lluitar contra l’Alzheimer amb un programa clínic anomenat AMBAR® (Alzheimer Management by Albumin Replacement).

Ara obren un nou centre l’Ace Alzheimer Center Barcelona ubicat en les instal·lacions de la Fundació i gestionat per ella. En aquest nou centre es treballarà amb el programa AMBAR® que consisteix a fer un recanvi plasmàtic periòdic amb albúmina per a alentir el deteriorament cognitiu i funcional de pacients amb un alzheimer lleu o moderat.

Un gran pas en la lluita d’aquesta malaltia que afecta a més de 35 milions de persones a tot el món i que cada cop està present en moltes famílies. Gràcies a la recerca que fa quinze anys està duent a terme Grifols amb el programa AMBAR®, ara es pot obrir aquest centre a Barcelona que servirà per a l’estudi de l’eficàcia del programa, per tal que en un futur sigui un tractament generalitzat per aquest tipus de pacients.

Grifols vol obrir nous centres com aquests amb col·laboració amb institucions mèdiques en Europa, Estats Units i la Xina i que aquest programa AMBAR® arribi a ser un tractament accessible a tota la població mundial.

El Doctor Antonio Páez, director Mèdic del Programa Clínic AMBAR® de Grifols, en la nota de premsa de presentació del nou centre diu:

“En Grifols estem molt satisfets que sigui Ace Alzheimer Center Barcelona qui gestioni el nostre primer centre, amb qui col·laborem fa anys. Ace disposa d’una àmplia experiència en la cura de pacients amb alzheimer i un bon coneixement d’AMBAR®”.

Sempre és satisfactori veure que una empresa nascuda a Catalunya i que ha triomfat a escala mundial, tingui present la ciutat on va iniciar la seva marxa per obrir un centre pioner.

Notícies relacionades:

Grifols aposta per Catalunya i obrirà una nova planta a Lliça de Vall (01.06.2020)

Tags: Alzheimer, Grifols

Notícies semblants: