Ara fa quatre anys que ens va deixar el carismàtic divulgador Eduard Punset.

Ara fa quatre anys que Eduard Punset ens va deixar a l’edat de 82 anys, víctima d’una llarga malaltia que patia feia anys. La figura d’Eduard Punset ha estat controvertida en molts sectors de la societat, va trencar molts esquemes apropant el món de la ciència a les llars a través d’un programa de televisió.

Va néixer a Barcelona pocs mesos després d’esclatar la guerra civil, fill d’un metge rural de Tarragona, des de ben petit va mostrar un gran interès pel món del coneixement en general. Va viatjar fins a Los Angeles per fer el batxillerat on afegiria l’anglès i una mica de francès a la seva llengua materna, el català, però mai va deixar aquell accent de la Catalunya rural.

El seu pare es va entestar en què havia d’aprendre castellà i per això amb disset anys el va enviar a Madrid, segons declaracions del mateix Punset: “para que aprendiera a hablar bien el castellano de una puñetera vez. A la capital espanyola es va llicenciar en Dret a la Complutense i comença a apropar-se al partit comunista i com encara estàvem en plena dictadura franquista, va decidir exiliar-se.

Amb el seu domini de l’anglès après a Los Angeles, va decidir anar a Londres on es va graduar en Ciències Econòmiques i més tard es trasllada a París, gran part de la seva vida la va passar fora de la seva terra. Constància del seu periple pel món són les seves tres filles, nascudes en diferents parts del món, la Nàdia a París, l’Elsa a Londres i la Carolina a Washington.

Quan va morir el dictador, Punset va tornar a Catalunya, es va presentar a les eleccions per UCD i va arribar a ser conseller d’Economia i Finances. Als anys 80 va ser ministre de Relacions per a les Comunitats Europees i més tard va passar a Convergència Democràtica de Catalunya (CIU), on va obtenir un escó al Parlament, però ho va deixar al cap de pocs mesos del seu nomenament.

Després d’aquest pas per la política, Eduard Punset va dedicar el seu temps a la divulgació de temes tecnològics i de ciència a través d’articles en revistes i premsa i en el programa Redes que al llarg de 18 temporades ens apropava el món de la medicina, química, biologia o la tecnologia a les nostres llars.

Personatge controvertit que avui recordem en el tercer aniversari de la seva mort.

 

Notícies relacionades:

Mor Eduard Punset als 82 anys (22.05.2019)

 

Tags: Eduard Punset

Notícies semblants: