Lluís Llach ens presenta els diferents aspectes del Debat Constituent que servirà per definir la Constitució catalana

Pensem Futur – Debatem futur – Escrivim Futur

Avui Lluís Llach, portaveu de la Coordinadora Nacional d’Enteses del Debat Constituent ha presentat el Debat Constituent que servirà per definir les bases d’una futura Constitució catalana. Des d’avui i fins al mes de desembre, en el marc d’un procés participatiu, la ciutadania podrà opinar sobre 140 aspectes diversos per després recollir-los en un informe que es lliurarà al Parlament de Catalunya a l’abril de l’any vinent.

El que es pretén és recollir les opinions i inquietuds de la ciutadania que serveixen com a base perquè posteriorment el poder legislatiu elabori la futura Constitució de Catalunya. Aquesta idea la va impulsar el president Torra l’any 2018 a través del Consell Assessor i el Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent, però finalment es va dissoldre i ara s’ha reprès de la mà del mateix Lluís Llach, que ja va presidir el Fòrum en la seva etapa inicial.

Aquest matí Lluís Llach ha fet la presentació a l’Institut d’Estudis Catalans, al que han assistit el president Torra, altres membres de l’etapa anterior, com Albano Dante, Gabriela Serra o Antonio Baños, així com representants de diferents entitats com Òmnium Cultural o la Intersindical-CSC.

En paraules de Lluís LLach aquesta iniciativa consisteix:

“A oferir a la gent, a les persones, siguin d’on siguin, vinguin d’on vinguin i pensin el que pensin, la possibilitat d’opinar i dir quins són els valors, les normes, els principis, sota o sobre el que els agradaria viure en un país millor”.

En aquest procés participatiu en què es reflecteixen 140 aspectes diversos, podran participar els majors de 16 anys que resideixin a Catalunya i serà totalment anònima. Si voleu participar ho podeu fer a través de la web debatconstituent.cat.  Animeu-vos a participar, entre tots i totes farem un país millor.

Tags: Constitució catalana, Debat Constituent, Lluís Llach

Notícies semblants: