El futur dels hospitals catalans que es van construir per atendre pacients de Covid-19

La Generalitat de Catalunya va construir en temps rècord cinc hospitals nous annexos a centres hospitalaris existents, per atendre pacients de Covid-19. Es van fer a L’Hospital de Bellvitge i Vall d’Hebron – Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona, al Moisès Broggi de Sant Joan Despí, a Can Ruti de Badalona i a l’Arnau de Vilanova de Lleida.

Ara que la situació sanitària a causa de la pandèmia va millorant dia a dia gràcies a la vacunació, aquests nous centres polivalents ja no faran falta per atendre pacients de Covid i es preveu que a partir d’aquest estiu es puguin destinar a altres usos que cada centre triarà segons les seves necessitats, com hospital de dia, unitats de crítics com farà l’Hospital Germans Trias o centres ambulatoris com l’Arnau de Vilanova.

Alguns d’aquests centres que no van arribar a temps per les diferents onades de la Covid-19 i van entrar en funcionament fa pocs mesos, ara es preparen per a altres usos a partir de la pròxima tardor. Sempre tindrem les instal·lacions disponibles per una futura pandèmia, però esperem no ens calgui habilitar-los de nou.

També es preveu construir dos nous centres annexos al Parc Taulí de Sabadell i a l’Hospital General de Granollers.

Notícies relacionades:

La Generalitat construirà en 20 setmanes cinc hospitals per atendre pacients de la Covid-19 (31.08.2020)

Tags: Coronavirus - Covid-19, Hospitals

Notícies semblants: