Kilian Jornet abandona el repte d’assolir el cim de l’Everest per les males sensacions físiques

Kilian Jornet i David Göttler

Kilian Jornet i el seu company d’expedició, David Göttler, han abandonat el repte d’assolir el cim de l’Everest que volien intentar fer per la ruta més complicada, l’aresta oest. Ha estat el seu company David qui ha fet pública la notícia a través de les seves xarxes socials.

Göttler explica:

“No, no pugem a l’Everest. Finalment, després de molt esperar que passessin els ciclons tropicals i s’estabilitzés la neu, vàrem fer un intent, però en arribar al coll sud vam decidir aturar-nos. En Kilian i jo, tots dos vam experimentar la mateixa sensació de no sentir-nos bé, no estar prou forts. Va ser un moment estrany i vam arribar a la conclusió que no estàvem bé, tots dos havíem tingut la mateixa sensació i tots dos estàvem igual de malament”.

“Era fàcil saber el que havíem de fer, aturar-nos. Hagués estat una ximpleria seguir pujant en aquest estat. No pots escalar l’Everest al nostre estil si no estàs al 100% i afortunadament, tots dos sabem molt bé com hem d’estar en aquestes altituds. Llavors vàrem baixar”.

“Encara que haguéssim pogut culpar al vent, no va ser el vent ni el mal temps ni les males condicions de la muntanya, van ser els nostres cossos, com ens sentíem i a la muntanya és igualment d’important escoltar el teu cos i respectar-lo. És una peça més d’aquest difícil trencaclosques”.

“És tan sols una peça més d’aquest difícil trencaclosques. Quan els marges de seguretat són tan estrets, si una peça no encaixa, no pots acabar el trencaclosques”. David Göttler acaba dient que està decebut i una mica penedit.

Aquesta era la tercera ascensió d’en Kilian Jornet a l’Everest, que a més de les dificultats que comporta l’ascensió a la muntanya més alta del món, aquest any han hagut d’enfrontar-se a un altre gran obstacle, un brot del Coronavirus que ha obligat molts alpinistes a abandonar, com l’andorrana Stefi Troguet que fa tres setmanes va haver de ser evacuada per haver donat positiu en Covid-19.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de David Goettler (@david_goettler)

Notícies relacionades:

Kilian Jornet preparat per culminar l’Everest per la ruta més complicada que poca gent ha fet (30.04.2021)

Tags: Everest, Kilian Jornet

Notícies semblants: