Kilian Jornet preparat per culminar l’Everest per la ruta més complicada que poca gent ha fet

Foto: Twitter @kilianj

El català Kilian Jornet  ha abandonat Noruega on resideix actualment camí del Nepal per intentar l’ascens a l’Everest per la ruta més complicda, l’aresta oest. En Kilian que ja ens té acostumats a protagonitzar reptes complicats i perillosos, ja està de camí al cap al camp base per intentar arribar a la cima del món per la ruta que molt poques persones han aconseguit.

El primer cop que algú va arribar a la cima per aquesta ruta va ser l’any 1963, quan dos nord-americans, Thomas Hornbein i Willi Unsoeld, ho van aconseguir però tenint moltes dificultats en la baixada, ja que van haver de dormir al ras a més de 8.500 metres d’altitud.

En Kilian no s’enfrontarà a aquest repte tot sol, ho farà amb l’experimentat alpinista alemany David Goettler, que ja està aclimatat a la zona perquè ja fa dies que està esperant a Kilian a 6.800 metres d’altitud. Goettler va intentar l’ascensió a l’Everest ara fa dos anys, però a 200 metres de la cima va donar la volta per la quantitat de gent que hi havia, va veure molt perillós intentar fer l’ascensió sense oxigen suplementari.

El mateix Kilian en el seu perfil de Twitter diu que quan David Goettler li va enviar un missatge l’any passat, no van necessitar moltes paraules per planejar una escalada junts. Una idea simple, però amb una alta probabilitat de fracassar, resumeix perfectament el que buscaran en aquestes pròximes setmanes.

Després de la tragèdia que vam tenir l’any passat amb la mort del català Sergi Mingote i els seus companys a l’Himàlaia, des d’aquí li volem desitjar la millor sort a Kilian Jornet i el seu company David Goettler.

Notícies relacionades:

Les impressionants imatges del perillós entrenament que fa en Kilian Jornet (20.07.2020)

Col·lapse al Cim de l’Everest – La imatge mai vista. (24.05.2019)

Mor l’alpinista català Sergi Mingote en un fatal caiguda al K2 a l’Himàlaia (16.01.2021)

Tags: Everest, Kilian Jornet

Notícies semblants: