Per què i des de quan el 5 de juny celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient?

“Generació Restauració: Reimagina, recrea, restaura”

El 5 de juny de 1972 es va celebrar la Conferència d’Estocolm, primera cimera internacional per tractar la crisi climàtica i el futur del nostre planeta. Dos anys més tard es va començar a celebrar cada 5 de juny el Dia Mundial del Medi Ambient que va quedar oficialment establert per una resolució de l’ONU del 15 de desembre del 1977.

La celebració d’aquest dia pretén conscienciar a governs, entitats i en general a la població mundial de la importància de tenir cura dels nostres ecosistemes i fomentar el respecte al medi ambient. D’aquest respecte depèn la salut del nostre planeta i de nosaltres mateixos. Si tots ens sensibilitzem, encara no serà tard per restaurar els ecosistemes que tants anys portem fent malbé. Si tots posem el nostre granet de sorra, deixarem un planeta millor als nostres fills.

Si cadascú de nosaltres millorem els nostres hàbits de consum, les empreses i indústries aposten per models més ecològics, els governs protegeixen els mars, oceans, boscos i les zones salvatges, ens centrem a educar els nostres infants en estimar al planeta, segur que ho aconseguirem.

El Dia Mundial del Medi Ambient d’aquest 2021, arrenca sota el lema “Generació Restauració: Reimagina, recrea, restaura” per la restauració dels ecosistemes. En paraules de l’Organització de les Nacions Unides (ONU):

“Durant massa temps, hem estat explotant i destruint els ecosistemes del nostre planeta. Cada tres segons, el món perd una superfície de bosc equivalent a un camp de futbol i, tan sols en l’últim segle, hem destruït la meitat dels nostres aiguamolls. El 50% dels nostres esculls de coral ja s’han perdut i pel 2050, podrien desaparèixer fins al 90%, fins i tot si l’escalfament global es limita a un augment d’1,5 °C”.

L’aigua és un dels recursos naturals més afectats pel canvi climàtic. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya es preveu que cap al 2050, la temperatura a Catalunya augmenti en 1,4 graus de mitjana i les precipitacions es redueixin en un 7% aproximadament, per això s’ha d’apostar per la regeneració i reutilització de l’aigua per poder fer front a les sequeres que es preveuen en el futur.

Tags: Dia Mundial del Medi Ambiebt

Notícies semblants: