Una empresa americana dissenya un autobús volador que uniria Barcelona i Madrid en una hora

Foto: Kelekona

L’empresa nord-americana Kelekona ha dissenyat un autobús aeri que connectaria Barcelona amb Madrid en tan sols una hora. Semblant als aerotaxis, però amb unes dimensions més grans. Per aquests aparells passa el futur de la mobilitat urbana i interurbana.

Aquest autobús volador té una capacitat per a 40 persones o 4,5 tones de càrrega més el pilot i és capaç de recórrer una mica més de 500 quilòmetres en una hora. Es fabricaria en una impressora 3D amb un compost d’alumini i vuit motors compostos per una doble hèlix, col·locats en les quatre cantonades de l’aparell, que propulsarien l’aeronau.

L’enlairament i l’aterratge es faria verticalment i els passatgers entrarien per una rampa ubicada en la part del darrere del fuselatge. Com a mesures de seguretat en vol, disposaria de dos radars, situats damunt i sota el fuselatge, i càmeres de vídeo que cobririen tots els sectors al voltant de l’aeronau que donarien “100 milles de consciència ambiental addicional per a detectar i evitar aeronaus desconegudes, ocells, anomalies climàtiques o infraestructures que no apareguin en les cartes i mapes”.

Pel que fa a l’autonomia de l’aparell, s’ha dissenyat un conjunt de bateries reemplaçables que a mesura que la tecnologia vagi avançant, permetrà fer viatges més llargs. L’empresa indica que aquest futur autobús volador que sembla de pel·lícula de ciència-ficció, tindria sistemes de propulsió independents, a prova de fallades. El prototip compleix amb els “exigents estàndards de les agències reguladores l’estatunidenca FAA i l’europea EASA“.

No és una pel·lícula de ciència-ficció, és el futur de la mobilitat urbana i interurbana

 

Notícies relacionades: 

Barcelona podria tenir els primers taxis voladors l’any 2022 (06.11.2020)

Tags: Autobús volador, Transports

Notícies semblants: