El Panot més popular de Barcelona de viatge arreu del món

Foto: @juncosa_bcn

“Si t’agrada alguna rajola, és teva. Porta-te-la al teu barri, penja-la en el teu lloc favorit i comparteix-la amb el món”.

Aquesta frase és obra de l’arquitecte barceloní Joan Juncosa de trenta-tres anys que va posar en marxa la idea d’anar deixant rèpliques de les rajoles del terra de Barcelona en diferents llocs de la ciutat, per tal que la gent que la visita se les endugui al seu poble, ciutat o país. El panot més característic de la Ciutat Comtal, el panot de flor, obra de l’arquitecte modernista Puig i Cadafalch viatja per tot el món.

L’únic que demana en Joan és que la persona que s’emporti el seu panot, faci una fotografia indicant el lloc on l’ha col·locat i la comparteixi en les xarxes socials amb el Hashtag #baldosasporelmundo. La iniciativa ha donat resultat i ja s’han compartit fotografies des de Califòrnia, Istanbul, Sicília, Buenos Aires i moltes ciutats més properes com Bilbao, A Corunya o Madrid.

Joan Juncosa pinta de colors vius les rèpliques dels panots de Barcelona perquè siguin ben visibles i els enganxa amb unes tires adhesives, en diferents racons de la ciutat, a mitja altura perquè siguin accessibles a tothom. No és una rajola de ceràmica, és una pintura que no pesa i que ens podem endur fàcilment.

En Joan @juncosa_bcn, afirma que la idea “va néixer de les ganes d’interactuar amb la ciutat. Amb la ciutat i les seves persones. De trobar un fil que unís a Barcelona a tanta gent que habita en ella. Tan dispar. De tants llocs. Aquest fil van ser les rajoles”.

Barcelona té més de 20 models de rajoles que en Joan Juncosa replica i pinta de colors, però sens dubte el que més popular s’ha fet és el panot de la flor que es va crear per enrajolar la Casa Ametller i després va passar al Passeig de Gràcia i a moltes altres parts de la ciutat i del que ara s’ha fet tota mena de marxandatge.

També us pot interessar:

El panot més famós de Barcelona? Des de quan i qui el va dissenyar?

Veiem algun dels panots que han col·locat en altres parts del món

  • Des del pont Galata Köprüsü a Istambul (Turquia)

  • Des del parc Tiergarten de Berlín

Des de Venècia

I si voleu veure més llocs on ha arribat el panot de Barcelona, visiteu #baldosasporelmundo a Instagram de @juncosa_bcn

Tags: panot barcelona

Notícies semblants: