La imatge curiosa de la manifestació en contra dels indults dels presos polítics catalans.

Ahir es va celebrar a Madrid la manifestació de la dreta espanyola en rebuig als indults dels presos polítics catalans que segurament aprovarà pròximament el govern central. Segons la Delegació del Govern van participar 25.000 persones i segons la Policia Municipal de Madrid van ser 126.000.

La nota curiosa la va donar el personatge de la foto amb aquest cap de brau, recordant l’Espanya del dictador que es pensava que amb toros i futbol tenia la població entretinguda i no li feia falta pensar en res més.

L’altra nota curiosa la va donar la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ficant al rei Felip VI enmig de la polèmica pels indults i demostrant amb el que va dir que coneix o quan l’interessa vol conèixer molt poc la Constitució espanyola a la qual sempre s’aferren per atacar a la Catalunya independentista.

Díaz Ayuso va interpel·lar al Rei, es va preguntar: “¿Qué va a hacer el Reylos va a firmar?“, “¿Le van a hacer cómplice de esto?”, referint-se als indults. Díaz Ayuso sap perfectament que Espanya és una monarquia parlamentària. Com diu l’article 62 de la Constitució Espanyola, els indults són competència del Ministeri de Justícia, prèvia deliberació en el Consell de Ministres i el rei es limita a signar el Reial decret.

Com diu la famosa dita “El rey reina pero no gobierna“. Les decisions les ha de prendre el govern i les càmeres de representació parlamentària com a depositaris de la sobirania popular, d’això va una monarquia parlamentària.

En aquest tuit d’en Jordi Magrinyà podem veure el paral·lelisme del govern de Trump amb la ultradreta espanyola.

https://twitter.com/MagrinyaJordi/status/1404030003285741594

Tags: Indults, manifestació

Notícies semblants: