Economistes d’arreu del món obren una petició de signatures en contra de l’acusació de l’exconseller Andreu Mas-Colell

Xavier Sala i Martin

L’economista i publicista català, professor de la Universitat de Columbia als Estats Units, Xavier Sala i Martin conjuntament amb altres professors d’economia d’arreu del món, han engegat una campanya internacional de recollida de signatures en contra de la decisió del Tribunal de Comptes que ha multat al seu homòleg i polític Andreu Mas-Colell, sense haver estat jutjat, cosa que no li permet defensar-se dels actes que l’acusen. Sala i Martin es pregunta “Tribunal de Comptes o de la Inquisició”?

Dintre de pocs dies el prestigiós economista Andreu Mas-Colell podria veure embargats els seus comptes, propietats i fins i tot part de la seva pensió, això és el que va denunciar el fill de l’exconseller d’economia de la Generalitat de Catalunya, entre el 2010 i el 2016 en el govern d’Artur Mas, anteriorment havia estat conseller d’Universitats en el govern de Jordi Pujol.

Andreu Mas-Colell

Ara el Tribunal de Comptes ha obert causa contra 39 exmembres del govern de la Generalitat per les despeses efectuades entre el 2011 i el 2017 en l’acció exterior vinculada al procés i que va acabar amb el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. El citat Tribunal estima que es van malbaratar 4,8 milions d’euros i fa responsables a Mas-Colell, Artur Mas, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i 35 persones més.

El pròxim 29 de juny estan citats a Madrid per saber quina és la quantitat que se l’imputa a cadascú i en el cas de no poder fer front o garantir el pagament, s’iniciarà el procés d’embargament dels seus béns.

Àlex Mas, fill de l’exconseller, economista com el seu pare, professor de la Universitat de Princeton de Nova Jersey i que havia estat director associat a l’Oficina del Pressupost del govern de Barack Obama, es pregunta com és que el seu pare consta en aquesta causa. A la difusió que ha fet aquests dies Àlex Max a través de les xarxes socials, ara s’ha sumat Xavier Sala i Martin, demanant 2.500 signatures en contra de la decisió arbitraria del Tribunal de Comptes que culpa a Andreu Mas-Colell sense haver estat sotmès a cap judici. Pocs minuts després d’haver engegat la campanya, ja s’han recollit 1.915 signatures.

Si voleu donar suport a aquesta causa, podeu fer-ho a: Due Process for Professor Andreu Mas-Colell

Tags: Andreu Mas Colell, Referèndum

Notícies semblants: