Us imagineu un gelat amb gust de Donuts? – Ja el tenim al mercat

Els famosos Donuts van néixer a Holanda en el segle XVII i des d’allà van travessar l’Atlàntic amb els emigrants que fugien d’Europa i s’instal·laven als Estats Units. Allà va ser on el van batejar com a Donut. En un principi no tenien furat al mig, era com un panet rodó, però l’any 1847 Hanson Gregory un mariner que els havia de fregir se li va ocórrer fer un furat al mig perquè es fregissin millor i no quedessin crus pel centre.

A Espanya van arribar de la mà d’Andrés Costafreda Montoliu, un empresari nascut a Alcarràs (Lleida) que de ben jove marxa cap a Barcelona per obrir un forn de pa amb la seva mare i la seva germana. El negoci va anar prosperant i ampliant-se. En un viatge que va fer als Estats Units es fixa en els Donuts i decideix introduir-lo en el mercat espanyol. Funda Donut Corporation per a la comercialització d’aquest producte que va resultar un èxit total. Aquell mateix any funda Panrico (Panificio Rivera Costafreda).

L’any 2016 després d’una greu crisi financera que patia l’empresa, Bimbo compra Panrico i es queda amb la marca Donuts. Ara Bimbo amb col·laboració de La Menorquina han creat el gelat de Donuts que es comercialitza en terrina de 500 ml a un preu de 5,95 €. És un gelat cremós amb gust de la típica rosquilla i xarop de Donuts.

D’aquí a uns dies també tenen previst treure al mercat un gelat de pal amb la forma de Donuts i sabor de crema amb cobertura de Donuts. Es vendrà en caixes de quatre unitats, de moment encara no sabem el preu.

Notícies relacionades: 

Cacaolat farà gelats i càpsules per màquines de cafè (13.04.2021)

Tags: Donuts, Gelats

Notícies semblants: