El vídeo de la sortida dels presos polítics de Lledoners on no es posen d’acord en quina cara han de posar: Victòria o enterrament?

Foto: Twitter @jaumeclotet

Els nous presos polítics catalans segur que no oblidaran la revetlla de Sant Joan d’aquest any i molts de nosaltres tampoc. Els set homes empresonats a Lledoners, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, es dirigien cap a la porta de la presó entre aplaudiments d’interns i funcionaris, amb el corresponent nerviosisme de saber que seria l’últim cop que travessaven aquella porta, sempre que no tornin a fer-ho o que el Suprem accepti les mesures cautelars que demanen Vox i diputats de Ciutadans en els recursos que han presentat contra els indults.

Entre aquest nerviosisme no es posaven d’acord amb el semblant amb què havien de sortir, cara de contents o cara seriosa. L’exultant Jordi Cuixart aposta per mostrar cara de satisfacció, de “Victòria, victòria”, mentre Oriol Junqueras amb semblant més seriós li diu: “No, no, d’enterro, d’enterro, que si no sembla que ens alegrem que hi hagi molts represaliats”, algú per darrere diu “No corris, no corris”.

Tot seguit travessen la porta de Lledoners i es dirigeixen cap a fora amb una estelada i una pancarta que posa Freedom for Catalonia“.

De moment estan en llibertat, però a l’espera que el Tribunal Suprem decideixi si s’apliquen les mesures cautelars que demanen tant Vox com els diputats de C’s en els recursos presentats i que el Suprem de moment ha admès a tràmit els presentats per Arrimadas, Carrizosa i Espejo-Saavedra. Si s’acceptessin les mesures cautelars, els nou haurien de tornar a la presó fins que es resolgui el recurs.

A la nit, el programa Polònia va posar el seu toc d’humor a la sortida dels presos polítics.

Tags: Presos polítics

Notícies semblants: