Avui entra en funcionament el Passaport Covid per viatjar per Europa

A partir d’avui entra en funcionament el Certificat Digital UE Covid, l’anomenat popularment passaport-covid que ens permetrà viatjar lliurement per tota la UE. Ja fa dies que ens el podíem descarregar, però fins avui estava en període de proves.

El Certificat Digital UE Covid, acredita:

  • Que estem vacunats amb la pauta completa amb alguna de les vacunes homologades per l’EMA (Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen).
  • Que hem patit la malaltia en els últims sis mesos i com a mínim fa més de 14 dies.
  • Que disposem d’un test d’antígens negatiu realitzat en les darreres 48 hores o una PCR també negativa realitzada en les últimes 72 hores.

Es pot obtenir gratuïtament a través dels Departaments de Salut de les comunitats autònomes o a la web del Ministeri de Sanitat. A Catalunya el podem demanar en format digital o també en paper a La Meva Salut només cal introduir el CIP que es troba en la targeta sanitària. La validesa és fins al juliol del 2022.

La Unió Europea ha decidit que els menors de sis anys estiguin exempts tant de portar el Certificat Digital UE Covid, com de fer-se la prova PCR o test d’antígens i en el cas dels altres menors d’edat, estaran exempts de complir quarantena si els pares no l’han de fer perquè duen el Certificat Digital UE Covid.

En principi la finalitat d’aquest passaport-covid és per poder viatjar per tot l’espai Schengen, però no es descarta que també es pugui utilitzar per entrar a grans esdeveniments, com concerts o actes esportius, però això ja dependrà del que vulgui legislar cada país.

Notícies relacionades:

Catalunya ja disposa del Certificat Covid Digital de la Unió Europea (09.06.2021)

Com recordar fàcilment els 14 dígits de la targeta sanitària de CatSalut

Si us voleu descarregar el Certificat Digital UE Covid, entreu a  La Meva Salut.

Tags: Covid-19, Passaport

Notícies semblants: