Avui desapareixen del mercat els plàstics d’un sol ús

A partir d’avui a tots els països de la Unió Europea desapareixen del mercat els plàstics d’un sol ús com, gots, plats, coberts, bastonets de cotó, canyes, safates de poliestirè per aliments, palets agitadors de begudes i pals per lligar els globus. En el cas d’Espanya encara que no s’ha incorporat a la legislació nacional el que marca la directriu europea, però la prohibició de vendre aquests tipus de plàstics serà efectiva igualment a partir d’avui.

Fa dos anys (05.06.2019) que la UE va aprovar aquesta mesura, donant un termini als estats per fer-la efectiva que acaba avui. La mesura s’ha pres per l’impacte que tenen els plàstics no biodegradables, amb microsferes de menys de 5 mil·límetres, en el medi ambient.

A partir d’avui també entren en vigor una sèrie de mesures addicionals, com el marcat en els envasos de compreses, tampons, tovalloletes humides, tabac amb filtre i gots de begudes, advertint com poden perjudicar el medi ambient.

El govern central encara no ha aprovat el projecte de llei de residus en la que s’havia de recollir la directiva de la UE, el passat mes de maig el Consell de Ministres va aprovar la iniciativa legislativa, va passar al Congrés on es va debatre i després de rebutjar l’esmena a la totalitat presentada per Vox, es va tornar el projecte de llei al govern. Malgrat que no està aprovada, avui aquests productes desapareixen del mercat.

Notícies relacionades:

Una empresa catalana crea un material biodegradable que podria substituir al plàstic (05.07.2020)

Tags: Plàstics

Notícies semblants: