Jordi Turull inicia la travessa de Catalunya de nord a sud, la Travessa per la Llibertat

Foto: Twitter @jorditurull

Aquest matí a primera hora l’exconseller Jordi Turull ha iniciat la travessa de Catalunya de nord a sud, el que ell anomena la Travessa per la Llibertat. En aquesta primera etapa que ha començat a Port Bou i acabarà a Port de la Selva, l’acompanyen unes 200 persones, entre ells els dos exconsellers Meritxell Budó i Miquel Sàmper, que s’han volgut sumar a la marxa d’en Jordi Turull i la seva esposa Blanca Bragulat.

Des que va sortir de la presó per l’indult, Jordi Turull tenia al cap fer aquesta marxa per tornar a recórrer el seu país, parlar amb la seva gent, recollir les inquietuds i sobretot agrair tot el suport que al llarg d’aquests més de tres anys empresonat ha demostrat la ciutadania catalana.

“Vull tornar a trepitjar i recórrer aquest meravellós país que es diu Catalunya. Enyorança molt sentida quan hem estat a les llunyanes presons d’Estremera, de Soto del Real, de Valdemoro i de Zuera, però també durant tantes hores i nits tancat sol a la cel·la de Lledoners.”

“Em sento en deute permanent per tot el que s’ha fet per nosaltres, els presos polítics i els exiliats. Milers de persones heu esdevingut l’autèntic motor de la nostra força, coratge i esperança a dins a la presó.”

Jordi Turull té previst recórrer el país des de Port Bou a l’Alt Empordà fins a Arnes a la Terra Alta en quinze etapes, a les que es pot afegir la gent que el vulgui acompanyar o simplement anar a acomiadar-lo en les sortides o a rebre’l a les arribades. “Totes aquelles persones que m’hi vulgueu acompanyar hi sereu benvinguts”.

ETAPES DE LA TRAVESSA PER LA LLIBERTAT D’EN JORDI TURULL

👣 01 – 10 de juliol – Port Bou – Port de la Selva – 16,93 km
👣 02 – 11 de juliol – Monestir de Sant Pere de Rodes – Figueres – 23 km
👣 03 – 12 de juliol – Bàscara – Girona – 27,8 km
👣 04 – 13 de juliol – Girona – Amer – 25,8 km
👣 05 – 14 de juliol – Sant Esteve d’en Bas – L’Esquirol (Monument al Pagès) – 18 km
👣 06 – 15 de juliol – L’Esquirol – Vic – 18,6 km
👣 07 – 16 de juliol – Vic – L’Estany – 19,2 km
👣 08 – 17 de juliol – Artés – Manresa – 18 km
👣 09 – 18 de juliol – Manresa – Montserrat – 26,26 km
👣 10 – 19 de juliol – El Bruc de Dalt – Igualada – 23,87 km
👣 11 – 20 de juliol Castellfollit de Riubregós – Cervera – 23,87 km
👣 12 – 21 de juliol – Montblanc – Prades – 24,71 km
👣 13 – 22 de juliol – Albarca – Cartoixa d’Escaladei – 17,75 km
👣 14 – 23 de juliol – Ermita de Sant Jeroni (Gandesa) – Gandesa – 17,38 km
👣 15 – 24 de juliol – Estació antiga Prat Comte – Arnes – 18 km

En total 319,17 km “sentint la pols dels camins i el tragí de pobles i ciutats”. Si voleu més detalls o saber les hores de sortida de cada etapa per si el voleu acompanyar, visiteu la web Travessa per la Llibertat.

Tags: Jordi Turull, Travessa per la llibertat

Notícies semblants: