Un exministre d’Adolfo Suárez diu en una trobada amb el PP que la culpa de la Guerra Civil la va tenir el govern republicà.

Foto: Twitter @La_SER

Com cada any per aquestes dates els franquistes de mena surten a rememorar la seva visió del que va passar a la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). Ahir el Partit Popular de Pablo Casado va celebrar un acte a Àvila al que va convidar a dos exministres, Rafael Arias Salgado, ministre dels governs d’Aznar, Calvo Sotelo i Suárez i a Ignacio Camuñas, ministre del govern d’Adolfo Suárez.

Tots dos van ser protagonistes per les seves paraules, mentre Pablo Casado enmig dels dos, se’ls escolta somrient. Les declaracions dels dos ministres han obert la polèmica a les xarxes socials. En paraules d’Ignacio Camuñas, el responsable de la guerra civil va ser el govern republicà.

“En 1936 no hubo un golpe de Estado. La República fue la responsable de la Guerra Civil”

“Creo que es mejor olvidar el pasado y no seguir pretendiendo que la derecha es la culpable del 36, y de la Guerra Civil. Eso es mentira

Se li hauria de recordar a aquest senyor que el govern de la II República era un govern legalment constituït i votat en les urnes, urnes que tanta por els hi fan a la dreta reconcentrada de l’Estat espanyol. Poc a veure tenen aquestes paraules d’Ignacio Camuñas amb el títol de l’acte al qual el va convidar el PP “ConcordiaConstitución y patriotismo“.

L’altre que va donar la nota va ser l’exministre Arias Salgado titllant al primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte de “Fill de pu.., aquestes van ser les seves paraules:

“He leído que Rutteel holandés, que es un hijo de puta, va a vigilar  estrechamente la concesión y la aplicación de los fondos europeos de España

El més greu de les declaracions d’aquests dos exministres de l’anomenada Transició espanyola, no és el que pensen aquestes persones que ja tenen una edat i van governar amb qui van governar, el més greu de tot és que el moderador enmig dels dos, un aspirant a governar Espanya, se’ls escolti somrient, sense dir res. Si algun dia Pablo Casado, esperem que no, arriba a la presidència del govern, ja veurem quines relacions tindrà amb els Països Baixos.

Com diu el periodista de la Cadena Ser, Pedro Blanco: “El problema no és que allí hi hagués un franquista embravit, sinó que al seu costat va haver-hi un demòcrata callat”.

Que opinaran els governants dels Països Baixos que el líder de l’oposició espanyola accepti aquestes paraules?

Tags: Pablo Casado

Notícies semblants: