Avui 21 de juliol celebrem el Dia Mundial del Gos

Des de l’any 2004 el 21 de juliol celebrem el Dia Mundial del Gos, creat per reconèixer la importància que tenen aquests animalons en la vida dels éssers humans. Als gossos els considerem com el millor amic de l’home, però és més que això, tenim els gossos policia que vetllen per la seguretat de tots nosaltres en el control d’estupefaents, els bombers que ens ajuden en rescats de catàstrofes, els guies per a les persones invidents, els pastors que cuiden dels nostres ramats i com no aquell company de vida que tenim a casa.

Aquest dia pretén conscienciar a la gent que no s’han d’abandonar quan ens fan nosa o no podem marxar de vacances, sempre hi ha llocs on deixar-los, tampoc hauríem de comprar un cadell quan les gosseres estan plenes de gossos esperant una família que els vulgui acollir.

Es calcula que en l’actualitat hi ha uns 300 milions de gossos a tot el món i segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 70% no tenen una llar. El gos no té un sol dia de celebració, segons les seves característiques se celebren les següents diades:

✅ 28 de maig – Dia del gos sense raça
✅ 21 de juny – Dia portar el gos a l’oficina
✅ 27 de juliol – Dia Internacional del gos de carrer
✅ 23 de setembre – Dia del Gos adoptat
✅ 6 de desembre – Dia del Gos treballador

Algunes associacions animalistes celebren aquest dia organitzant activitats amb les mascotes, passejades comunes, xerrades, etc. Hi ha qui dedica el dia com a voluntari per ajudar en les gosseres. Si teniu un gos, us animem a fer una foto i compartir-la amb nosaltres.

Tags: Dia Mundial del Gos

Notícies semblants: