La campiona i record d’Europa de Cub de Rubik és una noia catalana de 19 anys

Berta Garcia, una noia de 19 anys de Premià de Mar, és la campiona d’Europa de resolució de Cub de Rubik en la modalitat a cegues i la que ostenta el rècord en resoldre’l en tan sols 17,40 segons. La Berta va veure el seu primer cub de Rubik amb set anys, però no va ser fins als 13 que va començar a endinsar-se en el món de la competició.

La Berta començarà el pròxim setembre el tercer curs de matemàtiques que compagina amb una altra carrera, aviació civil, encara li queda temps per preparar-se i competir en el seu joc preferit i fins i tot per escriure un llibre tutorial per la gent que es vulgui iniciar en aquest joc de trencaclosques en el que explica la relació que hi ha entre el Cub de Rubik i les matemàtiques, el Manual del Cub de Rubik de Berta Garcia.

La resolució del Cub de Rubik té dues parts, una primera de memorització de com estan situades les peces i la segona de resolució, tot això la Berta ho fa en tan sols 17,40 segons, uns 7 o 8 segons per la memorització i la resta per resolució. La Berta que competeix en la categoria a cegues, és a dir amb els ulls tancats, té una tècnica especial que consisteix a associar una lletra a cada cub petit de colors amb les què forma una paraula i a partir d’aquí comença la resolució.

La Berta ha visitat recentment el programa Versió de RAC1 i El Hormiguero de La Sexta, on la vam poder veure resolent el Cub de Rubik a cegues i en apnea. Veiem com ho fa.

 

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Versió RAC1 (@versiorac1)

També us pot interessar:

45 anys jugant amb el trencaclosques més popular de la història – El Cub de Rubik (15.07.2019)

Tags: Cub de Rubik

Notícies semblants: