En Peyu se’n fot de la secretaria judicial que va voler sortir pel terrat del Coliseum en el registre a la seu d’economia el setembre del 2017. 

El 20 de setembre del 2017 va ser un dia complicat en Catalunya i en especial a Barcelona. La Guàrdia Civil des de primera hora del matí es dirigia a diferents seus de dependències de la Generalitat de Catalunya a fer escorcolls per tal de trobar documentació relativa al referèndum que s’havia de celebrar deu dies després i amb l’objecte de poder aturar-ho.

Un dels més conflictius i pel que al final van acabar a la presó en Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, va ser el de la seu del Departament d’Economia i Hisenda ubicada en la Rambla Catalunya, 19-21 de Barcelona. Quan va transcendir la notícia, entitats i partits independentistes van fer una crida a la ciutadania perquè anessin a la confluència de Rambla Catalunya amb la Gran Via per protestar pels escorcolls que s’estaven fent.

Milers de persones es van concentrar tot el dia en la zona fins que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez van pujar damunt un cotxe de la Guàrdia Civil amb un megàfon per demanar-li a la gent que marxes cap a casa, aquest fet els hi va costar nou anys de presó.

La secretaria judicial que acompanyava a la Guàrdia Civil en els escorcolls, va muntar un autèntic drama per abandonar l’edifici, quan no hi havia cap problema per sortir per la porta principal escortada pels Mossos, però no va voler. Segons va relatar en el judici, va passar tot el dia angoixada pensant en com podria sortir d’allà sense ser “atacada per la multitud de gent que hi havia al carrer”. Fins i tot va arribar a demanar un helicòpter, però no era factible.

Cap a quarts d’onze de la nit, continua relatant la secretaria judicial, arriben els Mossos d’Esquadra i li expliquen que tenen un pla per sortir pel terrat contigu del Teatre Coliseum. Afirma que es va haver d’enganxar a la paret perquè no la veiés la multitud del carrer, segons ella 40.000 persones.Tuve que ir pegada para ocultar mi presencia”. Finalment passades les 12 de la nit va poder sortir pel terrat.

Ara l’actor i humorista Lluís Jutglar Calvés, més conegut com en Peyu, arriba al teatre Colisem amb l’obra “El Gallardo Espanyol” i ha volgut pujar al terrat del teatre i fer-nos una demostració de com difícil va ser l’evacuació de la secretaria judicial, Montserrat del Toro, aquell 20 de setembre del 2017.

Tags: Peyu

Notícies semblants: