El Globus que es va enlairar en la inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio està fet a Catalunya

Foto: People’s Daily, China @PDChina

Divendres passat Tòquio celebrava la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics i des de primera hora del matí els japonesos van poder veure un globus aerostàtic amb un rostre gegant que sobrevolava el parc Yoyogi de la capital de la nació del sol ponent. Aquest globus porta el nom de “Masayume” (somni profètic en català).

El disseny és obra d’un equip japonès especialitzat en art contemporani que el van enviar a Catalunya perquè una empresa d’Igualada construís el globus. Es tracta de l’empresa de fabricació de globus aerostàtics més important del món, Utramagic, amb seu social a l’Aeròdrom d’Igualada i que cada any fabrica entre 80 i 100 globus, mentre la producció anual mundial és d’uns 500.

Ultramagic va néixer l’any 1980 quan tres amics es van decidir a construir un globus per fer un viatge com el Jules Verne en l’obra Cinc setmanes en globus, però ells van estar onze mesos sobrevolant l’Àfrica. Quan van tornar del seu llarg viatge van fundar Ultramagic que actualment té una cinquantena de treballadors i factura uns cinc milions d’euros anuals.

El primer globus que van construir va ser un encàrrec de La Caixa que el volia per fer petits viatges amb passatgers, actualment fan globus per passejades però també per a publicitat. D’una experiència de tres amics han passat a exportar a 60 països del món, així que si anem de viatge pel món i fem una passejada en globus, molt probablement serà un globus fet a Catalunya.

El Japó va ser un dels primers països al que van vendre globus i ara amb motiu dels Jocs Olímpics del 2020 que finalment s’estan celebrant aquest any per culpa de la pandèmia de la Covid, un representant nipó els hi va encarregar la confecció d’aquest globus tan especial pel dia de la inauguració.

Un globus sobrevolant als voltants del Mont Fuji al Japó

Segons declaracions de Neus Lladó, directora de vendes i màrqueting i filla d’un dels fundadors a la publicació Via Empresa, van haver de guardar el secret durant aquests dos anys per l’ajornament dels Jocs, però “Ja teníem ganes d’explicar-ho”. Gràcies a la presència d’Ultramagic a la capital de l’Anoia, des de l’any 1997 cada any se celebra el certamen European Balloon Festival, la concentració de globus aerostàtics més important del sud d’Europa, aquest any es va celebrar el segon cap de setmana de juliol amb format reduït per la situació epidemiològica que estem patint.

Veure centenars de globus sobrevolant el cel, amb els seus colors i formes, és tot un espectacle, però en el cas del globus per la inauguració dels Jocs Olímpics del Japó, felicitem Ultramagic per la seva feina, però no podem dir que el disseny dels japonesos sigui massa maco, més aviat fa una mica de por.

Un “cap flotant” gegant va aparèixer sobre #Tòquio, el Japó el divendres. El globus aerostàtic va aparèixer sobre el Parc Yoyogi de Tòquio com a part d’un projecte anomenat “Masayume”, una paraula japonesa per a un somni que es converteix en realitat.

Notícies relacionades: 

Els pagesos i ramaders contra els globus aerostàtics (17.02.2019) 

Tags: Empreses

Notícies semblants: