Una església de Banyoles deixa de tocar les campanes perquè molesten als visitants dels pisos turístics

Les campanes de l’església de Santa Maria dels Turers del Barri Vell de Banyoles ja fa dies que a partir de les deu de la nit van deixar de tocar per una queixa que va fer el propietari d’uns apartaments turístics ubicats davant l’església, argumentant que molestaven als turistes.

El rector va decidir fer cas al propietari dels apartaments i des de fa dues setmanes des de les deu de la nit fins a les vuit del matí les campanes han deixat de tocar les hores. El problema és que els veïns de la població del Pla de l’Estany també s’han queixat perquè les campanes han deixat de repicar.

El rector es troba en mig de dos fronts al voltant del repic de campanes i segons publica El Periodico, no volia baralles en la seva església entre els turistes molestos i els veïns indignats. El rector Ramon Pijoan diu que “Si hi ha gent que vol que toquin i gent que no, el que s’ha de fer és parlar-ho”. Quan va rebre la queixa del propietari dels apartaments diu que va pensar “De fora vingueren i de casa ens tragueren”, però finalment li va fer cas.

Els veïns del Barri Vell de Banyoles van fer una crida per fer una cassolada ahir a la nit davant l’església de Santa Maria dels Turers, perquè tornin a sonar les campanes. El problema ha saltat a les xarxes socials amb opinions a favor i en contra de què tornin a tocar cada hora del dia, així com els quarts.

El propietari dels pisos turístics que viu al davant, argumenta que també ho va demanar perquè té un fill que pateix narcolèpsia, trastorn caracteritzat per una somnolència extrema durant el dia i atacs sobtats de somni. Algun altre veí li contesta que quan va comprar els pisos l’església ja estava al davant tocant les campanes cada quart d’hora.

Aquest és un problema que ha sorgit arran de la proliferació del turisme i les segones residències en zones rurals o fins i tot grans ciutats. Les campanes de les esglésies fa anys que repiquen cada hora, els corrals de porcs fa anys que estan en les seves ubicacions, però després si construïm una casa al costat per anar a passar el cap de setmana, ens molesta l’olor dels purins, el cant del gall i el repic de campanes.

Notícies relacionades:

Campanya per frenar les conductes incíviques dels visitants del Pirineu amb uns cartells força simpàtics (23.06.2021)

Tags: Banyoles, Campanes

Notícies semblants: