La justícia europea desestima les mesures cautelars sobre la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí, perquè no ho veu necessari.

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha desestimat les mesures cautelars que havien demanat Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí, contra la suspensió de la immunitat parlamentària fins que no es resolgui el seu cas. D’aquesta manera els tres europarlamentaris es queden novament sense immunitat parlamentària.

Segons la resolució del TGUE:  “La suspensió de l’execució pot ordenar-se si la part que la sol·licita demostra que la seva concessió està justificada a primera vista de fet i de dret (‘fumus boni iuris‘) i que és urgent, en el sentit que, per a evitar-li un perjudici greu i irreparable, és necessari que la suspensió sigui acordada i faci efecte des d’abans que es resolgui sobre el recurs principal”.

“Els diputats no han aconseguit demostrar que concorri el requisit de la urgència, ja que, en la situació actual, el perjudici greu i irreparable que invoquen no pot ser qualificat de cert o acreditat amb un grau de probabilitat suficient”.

En la interlocutòria, el tribunal considera que no s’ha acreditat prou que hi hagi risc de detenció i recorda que mantenen la immunitat per assistir als plens que es fan a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg. A la pràctica no poden detenir a cap dels tres europarlamentaris perquè les euroordres de detenció de l’Estat espanyol van quedar suspeses quan el jutge Llarena va presentar les qüestions prejudicials.

Mentre no es resolguin aquestes qüestions prejudicials cap estat membre de la UE pot executar les euroordres de detenció i extradir-los a Espanya, per tant el TGUE estima que no cal prendre les mesures cautelars demanades per Puigdemont, Comín i Ponsatí.

 

Tags: Puigdemont

Notícies semblants: