Mor Juan Adriansens, escriptor i comentarista de programes de ràdio i televisió

Foto: juanadriansens.es

Segons ha publicat en el seu perfil de Twitter la periodista Julia Otero, l’escriptor, pintor i comentarista de ràdio i televisió, Juan Adriansens Menocal ha mort als 85 anys. La periodista d’origen gallec establerta a Catalunya ha volgut acomiadar-se a través de les xarxes socials del que va estar el seu company durant molts anys a Onda Cero, amb aquestes paraules:

“S’ha anat nostre Adriansens i amb ell la grandiosa biblioteca que vivia en el seu cervell. Brillant, valent, heterodox, enamorat de l’art, la bellesa i les catedrals. Comptar amb la seva saviesa en la ràdio va ser un privilegi; tenir-lo com a amic, un regal. Per sempre en el meu cor”.

Juan Adriansens va néixer a L’Havana (Cuba) l’any 1936, el seu pare era un diplomàtic espanyol i la seva mare, neboda del tercer president de la República de Cuba des que es va independitzar d’Espanya, Mario García Menocal. Per la professió de diplomàtic del seu pare, Adriansens va passar la seva infància i joventut en diferents països del món, fins que l’any 1954 s’estableix definitivament a Espanya. Ja establert a Madrid, es llicencia en Dret i inicia els estudis en la “Escuela de Bellas Artes de San Fernando”, per acabar com a pintor professional.

La primera aparició en els mitjans de comunicació va ser l’any 1991 de la mà de Julia Otero en el programa de ràdio “La ràdio de Julia” d’Onda Cero, més tard va ser tertulià en programes de Xavier Sardá com “Crónicas Marcianas” o “Moros y Cristianos“.

Gran defensor de les reivindicacions del col·lectiu LGTBI, quan a Espanya es va aprovar el matrimoni entre parelles homosexuals, Juan Adriansens va formalitzar la seva relació amb el que havia estat la seva parella durant quaranta anys.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la família i amistats de Juan Adiansens. Descansa en Pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Morts

Notícies semblants: