El peatge més car de tot l’Estat el tenim a Catalunya. Voleu saber quin és?

A partir de l’1 de setembre desapareixerà el peatge de diferents autopistes que transcorren per Catalunya, en acabar la concessió que tenien amb Abertis passaran a ser de titularitat estatal. Passaran a ser gratuïtes:

🛣️ AP7 – Montmeló-La Jonquera i Barcelona-Tarragona
🛣️ AP2 – Barcelona-Saragossa
🛣️ C32 – Montgat-Palafolls
🛣️ C33 – Barcelona-Montmeló.

El tram de l’AP7 entre Montmeló i El Papiol, actualment lliure de peatge, també passarà a ser de titularitat estatal. Precisament quan desaparegui el peatge el pròxim 1 de setembre, s’espera que obri el nou viaducte de connexió entre l’A2 Lleida-Barcelona amb l’AP7 Tarragona-Girona. Aquest nou enllaç suposarà un estalvi de 12 km que actualment s’han de fer per una carretera secundària entre Sant Andreu de la Barca i Rubí, amb molta circulació de camions. El cost d’aquesta variant ha estat de 74,6 milions d’euros.

Segons un informe elaborat per Automobilistes Europeus Associats (AEA), de les 36 autopistes o trams de peatge que hi ha actualment en territori espanyol, el peatge més car correspon al Túnel del Cadí gestionada per Túnels de Barcelona i Cadí, Concessionària de la Generalitat de Catalunya, SA, que també té la concessió dels Túnels de Vallvidrera.

El Túnel del Cadí amb els seus dos accessos té un total de 29,7 km des de Bagà al Berguedà fins a Alp a la Cerdanya. El túnel en si té només 5,026 km, però el tram de peatge també contempla els dos accessos. El Túnel del Cadí amb un preu de 0,40 €/km és el peatge més car de tot l’Estat.

Catalunya és la comunitat on es troben els peatges més cars, a més del Túnel del Cadí, també tenim altres tres peatges que figuren entre els més cars.

🛣️ Túnels de Vallvidrera: 0,25 €/km.
🛣️ Autopista de Sant Cugat a Manresa: 0,25 €/km.
🛣️ Autopista de Castelldefels al Vendrell: 0,22 €/km.

Si busquem el tram d’autopista més barat de tot l’Estat, el trobem a l’AG-57 en el tram entre Puxeiros i Baiona a Pontevedra, amb un cost de 0,06 €/km.

Esperem que el govern central no tiri endavant la idea que van plantejar fa uns mesos d’establir peatges per circular per totes les autopistes i carreteres convencionals.

Notícies relacionades:

El govern central preveu establir peatges per circular per totes les autopistes, autovies i a la llarga carreteres convencionals. (07.05.2021)

Tags: Autopistes, Túnel del Cadí

Notícies semblants: