Tres agents de la gendarmeria francesa es presenten a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada, preguntant per Puigdemont

Ahir a la tarda tres gendarmes francesos es van presentar en l’alberg Canigó-Pau Casals de Prada al Conflent, on allotgen cada any els actes de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), preguntant pel president Carles Puigdemont, segons publica Nació Digital de fonts de l’UCE.

Els agents van ser informats que aquest any Puigdemont no té previst visitar l’UCE i sense donar explicacions sobre el motiu que els portava a buscar a l’expresident, els gendarmes es van limitar a comprovar si es complien les mesures decretades pel govern francès davant la Covid-19.

Recordem que malgrat que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí no tinguin immunitat parlamentària des del passat mes de juliol quan el Tribunal General de la Unió Europea no acceptés les mesures cautelars demanades pels tres eurodiputats, en aquests moments les euroordres de la justícia espanyola estan en suspensió i per tant poden circular lliurement per tota Europa, excepte Espanya.

No és el primer cop que la Gendarmeria francesa busca a Carles Puigdemont per la Catalunya Nord, ja en anteriors edicions de la Universitat Catalana d’Estiu es passaven a comprovar si Carles Puigdemont era present en algun dels actes previstos.

El lema triat per aquesta 53a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, ha estat: “Fer dels Països catalans una nació normal”. Encara que no s’assolirà la normalitat total a causa de la pandèmia de la Covid-19, tornarà a ser presencial, això sí amb molts menys alumnes que altres anys per poder seguir les mesures decretades.

Segons l’advocat Gonzalo Boye, el que volien els gendarmes era saber si havien d’activar algun protocol de seguretat per la presència de Carles Puigdemont, no pas cap detenció, ja que les euroordres no s’han reactivat.

Tags: Carles Puigdemont

Notícies semblants: