El TSJC tomba el toc de queda a Catalunya excepte en 19 municipis. Consulta quins són.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tombat el “toc de queda” decretat en 176 municipis de Catalunya fins al 20 d’agost, només permetrà mantenir-lo en 19 municipis. El TSJC argumenta que la Generalitat ho ha fet més amb finalitats d’ordre públic i no pas per causes sanitàries i per tant s’estan vulnerant els drets dels ciutadans.

Els 19 municipis on continuarà vigent el confinament nocturn des de la una de la matinada fins a les sis del matí, són: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Mora d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Curiosament en aquesta llista no hi ha cap capital de província que és on més aglomeracions de gent es poden produir durant les nits, ja hem vist com aquesta nit en les festes de Gràcia els Mossos van haver de desallotjar 1300 persones que en acabar concerts i tancats els bars, malgrat el toc de queda, continuaven la festa en les places del Raspall i en la de John Lenon.

El TSJC no ha acceptat els criteris d’incidència que la Generalitat volia rebaixar a 125 casos per cada 100.000 habitants en municipis de més de 5.000 habitants. El TSJC el fixa en 250 casos per 100.000 habitants i suspèn també el toc de queda en aquells municipis que el tenien per estar envoltats d’altres que superaven el llindar, per evitar l’efecte crida.

El govern de la Generalitat està estudiant la possibilitat de mantenir-lo almenys en els municipis amb més població amb una incidència més alta. Demà al matí es reuniran per buscar solucions, ja que encara el risc de contagi i la pressió hospitalària continuen sent elevats, així ho ha comunicat avui la consellera Laura Vilagrà després de saber la decisió del TSJC.

Tags: Toc de queda

Notícies semblants: