Sabeu que són els Tamarros i on es troben? Si visiteu Andorra potser trobareu algun.

Nilo el Tamarro de Canillo

Si aquest estiu visiteu el nostre país veí, Andorra, sobretot si aneu amb nens, una de les activitats que els encanta és anar a buscar els Tamarros, una forma lúdica de descobrir el país dels Pirineus.

El Tamarros són uns éssers imaginaris de les llegendes i faules del Pallars, Andorra i Occitània. Diu el conte o llegenda del Tamarro que és un animal mític del Pirineu que viu al fons de les valls molt a prop d’algun riu, però que mai ningú ha vist. És el protector dels boscos i les muntanyes. Aquest conte o llegenda aviat es va utilitzar per gastar bromes als visitants.

Quan arriba un visitant a aquestes zones del Pirineu, se’ls explica que el Tamarro és una feristela que s’ha de caçar de nit i en grup. Llavors es reuneix a un grup de gent del poble, normalment són jovent, que acompanyats del caçador de Tamarros, s’endinsa en els boscos a la cacera del Tamarro, van equipats amb bastons i dues pedres que fan picar perquè la bestiola surti del seu amagatall.

Com el Tamarro és un ésser imaginari, lògicament ningú el pot caçar i la broma acaba amb el visitant innocent dins de l’aigua d’algun riu, gorg o el fan passar per sota un arbre on algú l’espera per llençar-li una galleda d’aigua. En definitiva tenen a l’incaut que es creu la història, voltant tota la nit a la recerca del Tamarro per acabar mullat i sent la rialla de tots.

Andorra ha aprofitat aquest conte o llegenda com a reclam turístic del seu país. Han amagat set Tamarros per tot el territori, un en cada parròquia, que és la divisió territorial del país. En cada parròquia han col·locat un Tamarro que han batejat amb un nom derivat del nom de la parròquia.

✴️ Nilo viu a Canillo
✴️ Enko viu a Encamp
✴️ Dino viu a Ordino
✴️ Massa viu a La Massana
✴️ Andy viu a Andorra la Vella
✴️ Lau viu a Sant Julià de Lòria
✴️ Caldes viu a Escaldes-Engordany

Si visiteu qualsevol Oficina de Turisme d’Andorra, us donaran un llibret amb les pistes per trobar els set Tamarros i quan trobeu un, haureu de deixar-li una pedra en senyal d’agraïment per cuidar els boscos i segellar el llibre. Si aconseguiu caçar els set, torneu a l’Oficina de Turisme que us donaran un regalet de record. Aprofiteu l’estiu, ja que a l’hivern amb tanta neu és molt més complicat trobar-los.

Tags: Andorra, Tamarro, Turisme

Notícies semblants: