Aturen un espectacle d’humor en valencià a Castelló amb crits de: “En castellà, que estem a Espanya”

Durant les festes de Sant Roc de la localitat de Moncofa de Castelló al País Valencià, tres monologuistes, Maria Zamora, Saray Cerro i Diego Varea, oferien l’espectacle d’humor “Riures en valencià”, una comèdia que es desenvolupa en valencià per a tot el territori, precisament per promoure la llengua.

Minuts després de començar l’obra, un grup de persones la van aturar amb crits de: “En castellà, que estem a Espanya”. Segons alguns testimonis assistents a l’acte, es tractava d’un grup de turistes de Madrid que van abandonar el recinte, mentre la resta de públic aplaudien als actors.

Sembla que tot va començar quan un dels espectadors feia gestos estranys i la monologuista Maria Zamora li va preguntar que li passava, l’espectador li va dir que no entenia res del que estava dient. El títol de l’espectacle estava clar “Riures en valencià”, no entenem per què van entrar aquests espectadors si no entenien la llengua de la terra o és que simplement tenien clar que només anaven a fer el que van fer?

Entitats i Associacions en defensa de la llengua han denunciat el fet a través de les xarxes socials, com “Riures en valencià” que demana que “es respecti el treball de les persones que es dediquen a la cultura, independentment de la llengua que facin servir”. Els tres monologuistes han volgut aclarir que “la seva llengua materna és el castellà, però han decidit desenvolupar part de la seva carrera artística en valencià”.

Plataforma per la Llengua i Endavant Plana Baixa, també han volgut sumar-se a la denúncia i donar tot el seu suport als tres actors. Fa dos mesos el recentment nomenat director de l’Oficina de l’Espanyol, Toni Cantó, va dir que no podia treballar a Catalunya per parlar castellà, cosa que van desmentir molts altres actors en llengua castellana. Sembla que és al contrari, és al País Valencià on no volen que es treballi en valencià o en català.

Tags: català, Plataforma per la llengua

Notícies semblants: