El Parlament de Catalunya atorgarà la Medalla d’Honor al col·lectiu de persones represaliades per l’1-O

Foto: Galeria d’imatges Parlament de Catalunya

La Mesa del Parlament de Catalunya va decidir dilluns atorgar la Medalla d’Honor en la categoria d’Or, al col·lectiu de persones represaliades pels fets de l’1 d’O amb motiu del referèndum d’independència de Catalunya. També s’atorgarà al col·lectiu de juristes que defensen aquestes persones.

L’encarregada de donar la notícia va ser la presidenta del Parlament, Laura Borràs que va dir que és una “forma d’acompanyar institucionalment als que pateixen persecució per defensar la llibertat dels ciutadans a escollir el futur del país”. Aquesta decisió s’ha pres per majoria de la mesa en la sessió celebrada el dimecres dia 1 de setembre a Tornabous.

No és el primer cop que s’ha atorgat una medalla d’honor a un col·lectiu, en els darrers anys també s’ha fet amb persones que han estat clau per ajudar a la societat catalana en circumstàncies excepcionals, com es va fer l’any passat amb el col·lectiu de sanitaris en reconeixement del seu esforç durant la pandèmia que encara estem patint.

El lliurament d’aquesta medalla es farà la vigília de la diada, en un acte que se celebrarà el dia 10 al Parlament de Catalunya i després per primera vegada i de forma excepcional, aquesta medalla quedarà dipositada al Museu d’Història de Catalunya, com a record del que va passar durant la tardor i hivern del 2017, arran de la celebració del referèndum. En paraules de la presidenta Borràs: “On d’aquesta manera es farà present aquest trist episodi d’història viva del país que esperem que acabi ben aviat”.

Recordem que a més dels empresonats i exiliats a causa del procés hi ha moltes altres persones que estan a l’espera de judici o ja han estat condemnades. Xifra que Òmnium quantifica en 3.000 persones. Totes elles tindran aquest reconeixement per part del Parlament de Catalunya.

Tags: Medalla d'Honor, Parlament de Catalunya

Notícies semblants: