Diverses escoles d’arquitectura opinen que s’haurien de demolir les parts de la Sagrada Família construïdes després de la mort de Gaudí.

Aquests dies passats a la ciutat de Reus, bressol de l’arquitecte Antoni Gaudí (no se sap amb exactitud si va néixer a Reus o Riudoms), s’han celebrat unes jornades en les quals s’han reunit diferents escoles d’arquitectura com les de Gènova, Lovaina, Zuric i l’amfitriona de Reus.

En aquests tallers s’han tractat temes com l’emergència residencial, la mobilitat, la intermodalitat en el Camp de Tarragona on veuen necessari establir noves connexions en la segona àrea metropolitana de Catalunya per població, com per exemple establir un nou servei de tren/metro entre Reus i Tarragona, així com el desplegament d’una xarxa de carrils bici.

També han parlat de la recuperació del patrimoni industrial, però el més sorprenent i la notícia que més ha transcendit ha estat l’opinió que tenen sobre la Sagrada Família. Les quatre escoles d’arquitectura participants punteres a Europa, creuen que s’haurien de paralitzar les obres del Temple i enderrocar les fetes posteriorment a la mort de l’arquitecte i així ho han plasmat en el document:

“Si realment apreciéssim l’obra de Gaudí, caldria detenir immediatament les obres de la Sagrada Família i derrocar selectivament el construït després de la mort de l’arquitecte.”

En declaracions a RAC1, el sotsdirector de l’escola reusenca, Arturo Frediani, afirma que tot el que s’ha construït després de la mort de Gaudí, “és l’obra d’arquitectes, que, tot i que no es discuteix el seu talent, no es pot comparar amb el de Gaudí que treballava 16 hores al dia en el Temple”.

Notícies relacionades: 

Un pas més en la construcció de la Sagrada Família, col·locat l’armat per l’estel que coronarà la Torre de la Mare de Déu. (21.04.2021)

Tags: Sagrada Familia

Notícies semblants: