Recull d’imatges de la Diada Nacional de Catalunya 2021

Els catalans i catalanes fa més de 300 anys que lluitem per a la Independència del nostre país, però quan el juny del 2010 el Tribunal Constitucional va declarar inconstitucionals alguns dels articles de la reforma de l’Estatut de Catalunya aprovat i refrendat pel nostre poble, allà va ressorgir tot, allò va ser el punt d’inflexió perquè la gent del poble es mobilitzés any rere any per reivindicar el dret a decidir de tots els catalans i les catalanes.

Manifestacions multitudinàries fetes cada any fins que va arribar la pandèmia de la Covid-19 i ho va aturar tot. L’any passat es va haver de fer en format reduït i amb la gent asseguda. Avui hem pogut tornar als carrers, carrers que sempre seran nostres, amb mascaretes però tots junts per assolir un mateix destí, la Independència de Catalunya.

La manifestació de l’11 de setembre organitzada per l’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural ha transcorregut amb total normalitat, des de la plaça Urquinaona fins a l’Estació de França on hi havia els parlaments, excepte unes petites escridassades davant la comissaria de Via Laietana.

Les dades de participació, segons els organitzadors ha estat de 400.000 persones i 108.000 segons la Guàrdia Urbana de Barcelona.

El matí ha començat amb la clàssica ofrena floral que fan partits polítics, associacions, clubs esportius i entitats al monument a Rafael Casanova en la confluència de la ronda de Sant Pere amb el carrer de Girona de la ciutat de Barcelona. Altres ciutats fan les seves ofrenes en algun lloc emblemàtic del seu poble.

Ofrena Monument Rafael Casanova – Barcelona

Aquest any la Masia, bressol dels millor jugadors i jugadores del Barça també ha volgut està present en aquesta ofrena.

L’altre club de la ciutat de Barcelona, el RCD Espanyol, malgrat que fa anys es va traslladar a Cornellà, també ha volgut fer la tradicional ofrena com cada any.

I després de dinar la gent s’ha començat a mobilitzar cap a Barcelona, gent de la ciutat, gent d’arreu de Catalunya, tots cap a la plaça d’Urquinaona per participar en la Manifestació que aquest any portava per lema:

Us deixem amb un recull d’imatges de la Manifestació per a la Independència de Catalunya 2021

I per acabar aquest recull d’imatges escoltem i cantem l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors. Que acabeu de passar una Bona Diada Nacional de Catalunya. 

Visca Catalunya!

 

https://www.youtube.com/watch?v=pG9lnsqNHck&t=33s

Tags: 11S, manifestació

Notícies semblants: