Situació tensa entre ERC i els seus socis de govern per les persones designades per JxCat per la taula de diàleg.

Aposta ferma pel diàleg o provocació?

Aquest matí Junts per Catalunya ha fet públic les persones que s’asseuran a la taula de diàleg amb el govern central. Seran el vicepresident Jordi Puigneró, la portaveu del partit al Congrés dels Diputats Miriam Nogueras i dos dels líders independentistes que van estar empresonats, Jordi Sánchez actual vicepresident de JxCat i Jordi Turull.

El malestar en les files d’ERC no s’han fet esperar pel fet que si es tracta d’una taula de diàleg bilateral entre dos governs, el central i el català, tres de les quatre persones designades per JxCat no formin part del govern. Segons informa TV3, JxCat li ha comunicat la seva decisió al president de la Generalitat, Pere Aragonès per tal que la pugui ratificar. Però des de l’entorn del president diuen que s’hauria d’haver parlat abans de fer-ho públic en el Consell Executiu que es reuneix aquest mateix matí, cosa que JxCat nega.

Si es tracta d’una taula de diàleg entre governs, ara també caldrà esperar la reacció de la Moncloa als candidats proposats per JxCat, ja que esperaven que serien consellers de la Generalitat i no dirigents de partit.

Segons notícies de darrera hora el president Aragonès rebutja els noms proposats pel seu soci de govern. Fonts de la presidència han anunciat a l’ACN que no s’ha donat per bona aquesta proposta i en aquests moments s’està fent una pausa en la reunió del Consell Executiu que s’està celebrant en aquests moments. Veurem definitivament qui s’asseurà en aquesta taula de diàleg entre Espanya i Catalunya a la que el president Pedro Sánchez va anunciar ahir que vindria a Barcelona i es reuniria amb el president Pere Aragonès abans de la taula. També caldrà veure si participarà de la taula o simplement vindrà a obrir la cerimònia.

Tags: ERC, JxCat, Taula diàleg

Notícies semblants: