Jorge Javier Vázquez: “Cada cop estic més a favor del referèndum d’independència de Catalunya”

“Cada cop estic més a favor del referèndum”, són les declaracions que va fer ahir el popular presentador de Telecinco, Jorge Javier Vázquez en el programa “La Tarda de Catalunya Ràdio” on aquesta temporada ha començat a col·laborar com a comentarista.

Jorge Javier Vázquez va nèixer al barri de Sant Roc de Badalona en una família de Múrcia que com moltes altres van emigrar cap a Catalunya per forjar-se un millor destí, la seva mare d’Albacete i els seus avis paterns de Múrcia, però el seu pare ja va néixer a Badalona.  Era un gran catalanista admirador de Jordi Pujol, era “molt de Pujol”, diu Jorge Javier.

Ell en aquella Badalona dels anys 80/90 veia el catalanisme com una cosa llunyana i l’independentisme encara més, “En Sant Roc, el concepte Catalunya no existia”. En el bloc on vivia hi havia 24 famílies i tan sols una persona parlava català, malauradament en determinats barris la cosa no ha canviat gaire.

Per Jorge Javier Vázquez el parlar català en aquells temps era un “cosa exòtica”, fins i tot a la veïna que parlava català li deien Mari la catalana”. Però reflexionant avui en dia, dubta què hagués votat el seu pare en un referèndum per a la independència de Catalunya.

Ahir en el transcurs del programa de Catalunya Ràdio es va tocar el tema de la taula de diàleg entre el govern espanyol i el català i Jorge Javier Vázquez es lamenta de tot el temps que hem perdut fins a arribar a asseure’s a parlar. El presentador és rotund en la seva opinió sobre el referèndum d’independència de Catalunya.

“Cada vez estoy más de acuerdo con un monton de cosas, el referendum por supuestíssimo“.

El que no entén Jorge Javier és la por que tenen a què la gent sigui preguntada. Està a favor del diàleg entre els dos governs, però al final la ciutadania haurà de ser preguntada. El presentador que viu des de l’any 1995 a Madrid, també reflexiona sobre el català, afirmant que ell mai va sentir la necessitat de parlar-lo, ja que tot el seu entorn parlava castellà, l’escola era en castellà, el català va arribar a la seva escola quan ja era adolescent. Anys més tard es llicenciaria Filologia Hispànica en la Universitat de Barcelona.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a La Tarda de Catalunya Ràdio.

Tags: Indepèndencia, Jorge Javier Vázquez, Referèndum

Notícies semblants: