El delicat estat de salut de la Núria Feliu no li permet participar en la celebració del seu 80è aniversari.

La Societat d’Artistes AIE ha emès un comunicat a petició de la família de la Núria Feliu per informar de la situació en què es troba la cantant de Sants a causa de l’ictus que va patir fa uns mesos. La Núria sempre ha estat molt arrelada a la cultura popular catalana i molt participativa dels actes festius del seu barri i del nostre país. Per celebrar el seu 70è aniversari va regalar una geganta a la Colla de Gegants de Sants. Dimarts vinent serà el seu 80è aniversari, però malauradament no podrà celebrar-ho com ella voldria.

Segons explica la Societat d’Artistes AIE en el seu comunicat, la Núria tenia pensat diferents projectes professionals per celebrar el seu 80è aniversari, com sempre li ha agradat fer, però segons la família la recuperació de l’ictus no està sent tan ràpida com s’esperava i aquests projectes han estat aturats.

“Malgrat els esforços dels metges, fisioterapeutes i logopedes, la Núria encara es troba amb moltes dificultats i el seu avanç és lent i dificultós”

Aquest és el motiu del perquè la Núria no contesta de les invitacions i mostres d’afecte que està rebent contínuament dels seus fans i amics, ni pot participar en actes o esdeveniments quan se la convida, però té tota la seva família enrere que li fa arribar l’estima que rep de la gent.

La Núria Feliu i la seva geganta en la celebració de les Festes de la Mercè.

Malgrat la situació per què està passant la Núria, el Secretariat d’entitats de Sants està recopilant totes les propostes tant de particulars com d’associacions per celebrar el 80è aniversari d’una de les cantants més compromeses amb el nostre país. No serà una celebració com la Núria hagués triat, però es pretén fer una celebració al llarg de tot aquest any en què ella fa els seus 80 anys, fent actes recordant la importància que ha tingut ella en el seu barri.

Luis Cobos, president de la Societat d’Artistes IAE, també ha volgut reconèixer en el comunicat la lluita i el compromís que sempre ha tingut la Núria en la defensa de la propietat intel·lectual i els drets dels artistes, durant anys ha estat treballant pel bé dels músics i la música.

Núria Feliu i Mestres va néixer el 21 de setembre del 1941 al barri de Sants de Barcelona, fent-se molt popular en els anys 60 amb les seves interpretacions de cançons populars catalanes, boleros, cuplets, country i jazz. En els darrers anys, també l’hem vist molt compromesa amb procés independentista, participant en actes de l’Assemblea Nacional de Catalunya i altres entitats independentistes.

L’any 2012, quan tot just començava a esclatar el tema del procés, va fer unes declaracions a El Punt Avui, dient:

“Els catalans no som fills de la Castella colonitzadora, sinó de Catalunya. No necessitem ningú que ens digui que som catalans. Ho sabem des de fa molt”.

Núria Feliu considerava que “Espanya és una paparra que xucla tot el que pot de Catalunya des de sempre. Sempre ha actuat així, des de la cort borbònica, per a subjugar als territoris perifèrics. No són capaços de produir, per tant no ens poden deixar anar, perquè xuclen la ‘teta’, sempre ho han fet i sempre ho intentaran fer”.

Esperem que es recuperi aviat i si aquest any no pot celebrar el seu 80è aniversari com ella voldria, ja ho celebrarem l’any vinent. Molta força, Núria.

Notícies relacionades:

Núria Feliu pateix un ictus cerebral del que s’està recuperant a casa (16.03.2021)

Tags: Núria Feliu

Notícies semblants: