Científics catalans troben un fàrmac que podria frenar determinats càncers de mama i fins i tot erradicar-los.

El director de l’Internacional Breast Cancer Center (IBCC), el primer centre superespecialitzat en càncer de mama d’Espanya amb seu a Barcelona, Javier Cortés, va presentar ahir en el Congrés de la Societat Europea de Medicina Oncològica (ESMO) que es va celebrar a París, els resultats de l’estudi que estan fent sobre un tractament apropiat pel càncer de mama metastàtic HER2-positiu.

Els resultats de l’assaig presentat ahir a París pel doctor Javier Cortés, considerat com un dels millors oncòlegs de Catalunya, demostren que el fàrmac Trastuzumab deruxtecan (T-DXd) frena la progressió del càncer de mama metastàtic HER2-positiu en un 75,8% en un any de tractament i en un 16% dels casos el tumor desapareix completament.

L’assaig de l’estudi DESTINYBreast 03 que està en fase tres possiblement ofereix un dels millors resultats en la història de la investigació del càncer de mama, el tractament actua com un cavall de Troia, l’anticòs s’uneix a les cèl·lules tumorals i després introdueix en elles la quimioteràpia amb bons resultats. En paraules del doctor Javier Cortés, director de l’IBCC i investigador associat a la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO):

“Estem probablement davant un dels millors resultats en la història del càncer de mama gràcies a un nou tractament que actua com un cavall de Troia”.

Podeu veure l’equip complet de professionals que estan treballant en aquest estudi a International Breast Cancer Center (IBCC). 

Notícies relacionades: 

Una enginyera catalana inventa un detector de càncer de mama per fer a casa (28.05.2021)

Tags: Càncer de Mama, científics, Investigacions

Notícies semblants: