Carles Puigdemont detingut a l’aeroport de l’Alguer per la policia italiana.

El president Carles Puigdemont ha estat detingut aquesta tarda a l’aeroport de l’Alguer a l’illa italiana de Sardenya en el moment en què baixava de l’avió. La detenció l’han efectuat policies sense uniforme i segons informe Europa Press basant-se en l’ordre de recerca i captura del Tribunal Suprem, cosa que no s’entén, ja que les euroordres estan suspeses.

Puigdemont es dirigia a un acte de l’Aplec Internacional de l’Adifolk, reunir-se amb el president de la regió autònoma de Sardenya i amb el síndic de l’Alguer. L’oficina del president ha confirmat la notícia, indica que està assistit per un advocat italià i que demà el posaran a disposició dels jutges de la Cort d’Apel·lació de Sàsser qui haurà de decidir si el deixen en llibertat o és extradit a Espanya.

A l’acte també havien d’assistir la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Segons Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, la detenció s’ha efectuat d’acord amb l’euroordre del 2019 que actualment està suspesa. Recordem que el passat 30 de juliol se li va retirar la immunitat parlamentària, però les euroordres dictades pel jutge Llarena estan suspeses.

Veurem que passa demà quan la Cort d’Apel·lació de Sàsser examini el tema, però si finalment Carles Puigdemont queda en llibertat, serà un nou ridícul de la justícia espanyola, segons indica Josep Costa, un altre dels advocats del president Puigdemont.

Moltes han estat les reaccions a les xarxes socials, entre elles la del president Pere Aragonès.

Tags: Carles Puigdemont, detenció

Notícies semblants: