És perillós el núvol de diòxid de sofre del volcà canari que arribarà a Catalunya aquests dies?


El núvol de diòxid de sofre procedent del volcà de l’illa de La Palma està arribant a la Península, entrarà per l’est d’Andalusia i anirà pujant per Múrcia i el País Valencià fins a arribar a Catalunya i continuar cap al sud-est de França.  L’agència espanyola de meteorologia assegura que no suposarà cap risc per a la salut. Els gasos que desprèn el volcà queden suspesos en les capes intermèdies de l’atmosfera a uns 3.000 metres d’altitud fins que el vent els vagi diluint.

Encara que plogui que és quan es pot formar una pluja àcida, ja que en combinar-se el diòxid de sofre amb l’aigua es produeix l’àcid sulfúric (H₂SO₄), no representarà perill ni per a les persones ni pels cultius. Segons les últimes dades de l’Institut Vulcanològic de les Canàries, l’erupció de ‘Cumbre Vieja‘ emet entre 6.000 i 11.500 tones diàries de diòxid de sofre a l’atmosfera.

Ara els experts dubten que la lava del volcà pugui arribar al mar, ja que està avançant molt lentament i podria aturar-se abans d’arribar a les aigües de l’Atlàntic. Si arribés sí que es produiria un procés de gasificació que afectaria la fauna de la zona i l’ecosistema marí.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.