Itàlia deixa en llibertat al president Carles Puigdemont, sense mesures cautelars

El president Carles Puigdemont detingut ahir a última hora de la tarda en arribar a l’aeroport de l’Alguer a l’illa de Sardenya quedarà en llibertat aquesta mateixa tarda, després que així ho hagi decidit el tribunal sard sense decretar cap mesura cautelar. L’ara eurodiputat Carles Puigdemont haurà de declarar demà davant la cort d’apel·lació de Sàsser, qui haurà de decidir si la seva detenció a l’aeroport va ser legal o no.

El president Puigdemont podrà participar en els actes de l’Adifolk pels que precisament havia acudit a l’illa italiana. No obstant haurà de quedar-se uns dies a Sardenya per tal de veure que passa amb el procediment d’extradició demanat per l’estat espanyol.

El cap de l’Oficina del president Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha dit que el tribunal italià haurà de decidir si l’ordre de detenció internacional s’adequa al que va dir el TJUE i mentrestant ho fan, Puigdemont haurà de quedar-se a italià, no sabem si estarà limitat a l’illa de Sardenya o podrà desplaçar-se per tot el territori italià sense restriccions.

Segons informacions de darrera hora, haurà de presentar-se a declarar el dia 4 d’octubre a les 11.30 del matí.

Tags: Carles Puigdemont

Notícies semblants: