Tanca ‘El Corte Inglés’ de Portal de l’Àngel de Barcelona

Segons avança El Confidencial, ‘El Corte Inglés’ continua la seva reestructuració desprenent-se dels establiments que no resultin rendibles. Si ara fa un any van vendre el de Francesc Macià, que va acabar tancant a principis d’any, ara han posat en venda l’edifici de Portal de l’Àngel de Barcelona. L’edifici emblemàtic del centre de la ciutat on durant molts anys va estar ‘Can Jorba’, està a la venda per 200 milions d’euros.

L’any 1995 ‘El Corte Inglés’ va comprar l’edifici de ‘Can Jorba’ i l’any 1998 va obrir amb productes dedicats més al jovent, com productes esportius, audiovisuals i complements, per diferenciar-ho del de plaça Catalunya que està molt a prop. En ell podíem trobar gran sortit de sabatilles esportives de grans marques o tot un món dedicat a la informàtica i els videojocs, però sembla que darrerament no resulta rendible per a l’empresa.

A més d’aquest centre de Barcelona, l’empresa madrilenya fundada l’any 1940 també es desprendrà d’un altre emblemàtic establiment, el de la Porta del Sol de Madrid. Amb aquestes dues operacions, pretenen ingressar uns 400 milions d’euros.

L’edifici conegut a Barcelona com a ‘Can Jorba’ ubicat a l’avinguda del Portal de l’Àngel cantonada al carrer de Santa Anna, obra de l’arquitecte Arnald Calvet i Peyronill, es va construir a principis dels anys vint del segle passat per allotjar la sucursal d’una empresa familiar de grans magatzems de Manresa. El 25 d’octubre de 1926 van obrir la sucursal dels Magatzems Jorba a Barcelona, coneguts com a ‘Can Jorba’.

Fins a l’any 1963 que van vendre l’edifici a ‘Galerias Preciados, Can Jorba era un dels establiments més selectes de la ciutat de Barcelona. Finalment l’any 1995 el va adquirir ‘El Corte Inglés’ i ara haurem d’esperar a veure en quines mans acabarà.

Notícies relacionades:

El Corte Inglés de Francesc Macià tanca definitivament després de 28 anys. (17.01.2021)

Tags: El Corte Inglés, tancament locals

Notícies semblants: