CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Conserva de bolets en vinagre

Ara que estem en plena temporada de bolets i sembla que es presenta una bona temporada, farem conserva de bolets en vinagre per tenir-los a punt per a les festes de Nadal. 🍄 Nosaltres avui l’hem fet de pinetells. 

Primer que hem de fer és esterilitzar els pots de vidre i les tapes submergint-los en aigua bullent uns minuts, per evitar que tinguin algun bacteri que ens faci malbé la conserva.

Ingredients:

🍄 Pots de vidre esterilitzats
🍄 Pinetells petits, els anomenats de botó
🍄 Vinagre de vi blanc o de poma
🍄 Fulls de llorer
🍄 Grans d’all
🍄 Pebre negre
🍄 Mostassa en gra
🍄 Pebre vermell dolç
🍄 Sal i sal en escames amb herbes
🍄 Oli d’oliva verge extra.

Preparació:

✳ Amb un paper de cuina o un raspall de dents netegem els bolets per treure la terra que puguin tenir. Després els passarem per sota l’aixeta per rentar-los. Mai submergir-los en aigua, ja que perdran part del seu gust.

✳ En els ingredients no hem indicat quantitats perquè dependrà dels bolets que tinguem. En una cassola posem l’aigua que creiem convenient perquè cobreixi els bolets, una mica de sal i una o dues fulles de llorer.

✳ Quan arrenqui el bull incorporem els bolets i quan torni a arrencar el bull, tanquem el foc i els deixem reposar dos minuts. Després els escorrem i el deixem refredar. Guardar l’aigua de la cocció per fer la conserva.

✳ Quan estiguin freds els anem ficant en els pots i afegim unes escames de sal d’herbes, uns trossets de full de llorer, uns granets de mostassa, pebre negre, un polsim de pebre vermell dolç i un gra d’all tallat a trossos grans.

✳ Omplim el pot fins a la meitat amb l’aigua de la cocció i l’altra meitat amb vinagre deixant un dit lliure. Tapem el pot i remenem perquè s’integrin tots els ingredients. El tornem a obrir i el cobrim amb una capa d’oli d’oliva verge extra.

✳ Tanquem els pots i sense remenar perquè l’oli quedi al damunt, els guardem en un lloc fresc i a les fosques fins Nadal. Llavors podrem preparar moltes receptes com la que ens ofereix el Diari Ara.cat de la cuinera del restaurant Monvínic, Ariadna Julian, que malauradament va tancar l’any 2019. També els podem posar com acompanyament d’una amanida o simplement com una tapa pel vermut.

Notícies semblants: